2012. április 19., csütörtök

Feketeerdő kehely



Primakonyha márciusi számában olvastam egy receptet, ami az alapötletet adta:


Csak én valami gyorsabb verzióra vágytam.
Tavaly nyáron Vegyes Saláta, azaz DebiGabi  blogja alapján tettünk el rumos meggyet (is) rumos-meggy recept itt, amit mi még nem is kóstoltunk. Ajándékba már adtunk és hallottam, hogy finom, de most megkóstoltam és nagyon jóóóóóóóóó. Köszönöm a receptet.
Sajnos nem diétás, de idén (ha lesz gyümölcs) diétásan is elkészítem, remélem úgy is eláll majd, de arról majd akkor…
Én is csak érzésre készítettem, anno a meggyet. Egy kis meggy, egy kis cukor és nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok rum. A boltban igencsak megnéztek bennünket, ahogy kipakoltuk a szalagra a kb 10 üveg „gazdaságos” rumot. (máshoz is használtuk, de erről majd később).
Tiszta üvegekbe adagoltuk és mikor elolvadt a cukor utána töltöttük a rumot, egy napig napos helyre tettük a lakásban, de nem tűző napra, majd mentek a szekrénybe várva jobb sorsukra, ami most érkezett el. :):)
Szóval nagyon finomra összeért, ez az alapja a gyors feketeerdő kelyhünknek.
Egy kis tálkába kimértem a meggyet, nyakon öntöttem  rumos-meggylével. Diétás Hullala (itt aztán nincs jelentősége, de csak ez van itthon :)) tejszínnel és Nestlé csoki sziruppal díszítjük. 
Uram, aki nem szereti az alkoholos dolgokat még egy adagot kért belőle, és nem fogta a nyuszira… :):):):)    




1 megjegyzés:

  1. Névtelen21:54

    Kedves Katica!

    nagyon tetszik a recept, ki fogom próbálni:-)
    majd megírom, hogy milyen lett.
    addig is puszi:-)

    lelkes olvasód:-)

    VálaszTörlés