- 0,5 kg eper
- 0,5 kg Milfina light mascarpone (Aldi)
- ízlés szerint xilit vagy porcukor (2-3 evőkanál)
- 0,3 dl hideg tejszín
- fél zacskó Amaretti keksz
A kekszből és az eperből pár darabot félreteszünk a díszítéshez.
A megmaradt epreket alaposan leturmixolom, összekeverem a mascarponéval és a xilittel. Közben felverem a hideg tejszínt, hozzákeverem az epres krémhez.
Megkóstolom, szükség szerint édesítem.
A kekszekből (ha gyerekek nem esznek belőle vodkába megmártom) egy edény aljára dobálok pár szemet, rákanalazom a krém egy részét, majd újabb sor keksz. Addig folytatom míg van krém.
A tetejét tetszés szerint díszítem.
Már így is fogyasztható, de igazán a hűtőben pár óra alatt a keksz átpuhul, és az ízek összeérnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése