2012. május 20., vasárnap

Epres mascarponekrém

Szeretem ezt a gyors és nagyon finom desszertet. Pillanatok alatt készen van és most az eper szezonban kihagyhatatlan. Télen eperlekvárból készítem, amikor valami gyors nyári ízre vágyunk. 
  • 0,5 kg eper
  • 0,5 kg Milfina light mascarpone (Aldi)
  • ízlés szerint xilit vagy porcukor (2-3 evőkanál)
  • 0,3 dl hideg tejszín
  • fél zacskó Amaretti keksz
A kekszből és az eperből pár darabot félreteszünk a díszítéshez.
A megmaradt epreket alaposan leturmixolom,  összekeverem a mascarponéval és a xilittel. Közben felverem a hideg tejszínt, hozzákeverem az epres krémhez.

Megkóstolom, szükség szerint édesítem.
A kekszekből (ha gyerekek nem esznek belőle vodkába megmártom) egy edény  aljára dobálok pár szemet, rákanalazom a krém egy részét, majd újabb sor keksz. Addig folytatom míg van krém.
A tetejét tetszés szerint díszítem.
Már így is fogyasztható, de igazán a hűtőben pár óra alatt a keksz átpuhul, és az ízek összeérnek.



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése