Megfertőződtem én is a blog írással :) szeretettel üdvözöllek, örülök, hogy itt jársz a „konyhámban”.
Rögtön első receptként egy nagyon egyszerű gyerekkori recept. Sokáig nem is készítettem majd egyszer este haveri kártyaest volt nálunk, és hirtelen az itthon fellelhető alapanyagokból ez jutott eszembe. A fiúk nagyon jó fejek voltak (mindig azok :) ), akkora sikere volt, amire tényleg nem számítottam. Rögtön telefonon lefényképezték, és küldték haza, hogy ilyet készítsenek, és tényleg volt, hogy felhívtak a receptért, hogy hogyan is készült…
Pontos mennyiségeket nem tudok, mert az ízlés illetve fő kérdése.
- Kb 1 kg krumpli (én fejenként 4 közepessel szoktam számolni)
- 2 szál füstölt kolbász (fejenként 10-15 cm)
- 2 nagyobbacska csík szalonna
- 2 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db /fő tojás (elhagyható)
- só, bors,
A sütőt bekapcsolom, gázsütőm van, én 5-os fokozatra szoktam állítani.
A krumplit alaposan megmosom, majd megpucolom, újra megmosom és karikára szeletelem. Vékonyan kiolajozok egy tepsit, amibe minden bele fog férni kényelmesen, keverni is lehessen majd.
„Zuty” beleöntöm a tepsibe a krumplit, sózom, borsozom, átforgatom. Utána rákarikázom a kolbászt (vastagabb karikára, hogy ne égjen meg, míg a krumpli megsül), felcsíkozom a szalonnát, azt is rászórom a krumpli tetejére. Rádobálom a megpucolt fokhagymákat (lehet többet is, én imádom a sült fokhagymát) a négybe vágott vöröshagymákat. Az egészet összeforgatom, és alufóliával lefedem a tepsit és beteszem a sütőbe. Kb 30 percig sütöm, közben visszaveszem 4 és 5-ös fokozat közé a sütőt.
Fél óra múlva megnézem. Átforgatom, leveszem az alufóliát, és még visszatolom, hogy piruljon. Mielőtt megsül, kb 5 perccel előtte kiveszem, óvatosan átforgatom és ráütöm az egész tojásokat. Visszateszem és készre sütöm.
Káposzta salátával nagyon finom vacsora, és másnap ebédre is marad, jól melegíthető.
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése